Kreativ og opfindsom genbrug af byggematerialer i det nye KAB-Hus

wallmakers den 20. august 2021

KAB-Huset er opført med visionen om et bæredygtigt domicil af høj arkitektonisk og materialemæssig kvalitet, med træ som gennemgående element. Derfor har Wallmakers til projektet leveret skræddersyede glasvægsløsninger og døre af overskydende fyrretræ høstet fra møbelindustrien.

Glasvægge og døre i rest- og overskudstræ, høstet fra møbelindustrien

KAB-Huset på Enghavevej 81 er bygget i bæredygtighedens tegn, så det kan træde frem og stå som forbillede for de løsninger, som vælges i boligselskabet KAB’s boligbyggerier. Mens alle løsninger er nøje udvalgt med tanke på både økonomisk, social og miljømæssig bæredygtighed gennem bl.a. upcyclede byggematerialer, skal domicilet samtidig give brugeren en følelse af arkitektonisk kvalitet.

Huset er indrettet med træ som bærende element, og træets varme og beroligende effekt gennemstrømmer miljøet og giver brugeren en oplevelse af velvære. For at matche indretningen og de høje krav til bæredygtighed har Wallmakers forvandlet og upcyclet overskydende fyrretræ fra møbelindustrien til unikke dør- og vægløsninger med et autentisk og nordisk udtryk. Wallmakers har også leveret brand- og lydglasvægge og dobbeltdøre i samme træsort for både at holde samme designlinje og efterkomme de høje brand- og lydkrav ud mod bygningens atrium.

En dialog, der blev afsættet til en spirende idé

Idéen bag de upcyclede døre og glasvægsløsninger, der er leveret til KAB-Huset stammer faktisk fra 2018, hvor Wallmakers deltog på Building Green messen i Forum. Som bæredygtig leverandør tager vi bæredygtighed meget alvorligt og har gennem de seneste 12 år tænkt det ind i produktudviklingen, hvilket gjorde Building Green messen til en oplagt platform for dialog med andre profiler og fagfolk fra byggebranchen.

Den dialog, der skulle vise sig at være særligt inspirerende, opstod, da visionære arkitekter fra Henning Larsen Architects aflagde vores stand et visit, og vi begyndte at drøfte det på daværende tidspunkt kommende projekt i KAB-Huset. Dialogen blev afsættet til en spirende idé om upcyclede træprodukter, og efterfølgende indgik Wallmakers og HLA et tæt samarbejde om detailprojekteringen til KAB-Huset. Et spændende forløb med både dimensions-, design- og funktionsmæssige udfordringer, som blev løst til stor tilfredshed. Det var en fornøjelse at samarbejde med Henning Larsen Architects, som med en sikker streg har sat nye standarder for nordisk og bæredygtig arkitektur.

Wallmakers: En tilpasningsdygtig og agil samarbejdspartner

Hos Wallmakers tror vi på, at de bedste løsninger opnås i samarbejde med arkitekt, bygherre og entreprenør. Vi ved, at leveringssikkerhed, hastighed og fleksibilitet er nøgleordene for et vellykket samarbejde, og derfor arbejder vi altid med fingeren på pulsen for at opnå de bedste resultater.

Har du brug for en agil og tilpasningsdygtig samarbejdspartner til dit næste bæredygtige byggeprojekt? Kontakt os på 43557711 og lad os høre om dine visioner. Måske kan dialogen bringe dig et skridt tættere på at gøre dine visioner til virkelighed.

Se videoen fra KAB-Huset

0 comments
Post a comment