Det har du brug for at vide om glas

Vi har stor erfaring som projektleverandør af glas

Glas kan bruges til det meste og er et miljøvenligt alternativ

Wallmakers er optaget af kvalitet og sikkerhed. Derfor er vi også optaget af at du som kunde, ved hvilke valg du har. I teksten herunder, vil du finde lidt generel info om glas. Vi kan levere alt af glas, til ethvert indendørsprojekt og her finder du illustrationer af nogen muligheder for bearbejdning af glas.

Glas til interiør leveres i flere typer og tykkelser:

Visuelt:

  1. Klart glas: Standard glas har et let grønt skær, men ikke nok til at du tænker over det, før du ser flere glas sammen eller du har en farve bag glasset. Det meste glas som sælges, er standard glas.
  2. Ekstra klart glas, også kaldet Opti white glas: Jernfattigt glas, som ikke har grønt skær eller farve i sig. Passer godt til f.eks. køkkenglas, da der ofte er tapet bag og du ikke ønsker farveforskel pga. glasset.
  3. Mat eller frostet glas: Glas med frostet folie mellem glassene. Forhindrer at man kan se ind, men samtidig spreder lyset pænt.
  4. Silketryk: Silketryk til indretning til alle typer projekter.
  5. Malet glas. En side af glasset bliver lakeret med en speciel bestandig maling/lak som ikke forsvinder fra glasset. Leveres i alle RAL farver.

Typer glas:

  1. Hærdet glas: Glas som bliver hærdet med varme og øger styrken til glasset. Knuser glasset krystaliserer det og falder ned som små sukkerbidder.
  2. Lamineret glas: To lag med glas, som bliver lamineret sammen med folie i midten. Knuser glasset vil det sprække, men glasset holdes sammen af folien. Glasstumper kan falde af i flager.
  3. Lydlamineret glas: Samme egenskaber som lamineret glas, men med en folie specielt egnet til lydreduktion.
  4. Hærdet/lamineret glas: To lag glas bliver forarbejdet og hærdes i hærdeovn. Derefter lamineres de to lag sammen. Knuser glasset, vil hele glasset gå i små stykker, men alle stykkerne hænger fast i folien.

Glas og lyd

En afgørende faktor når du vælger glas, er den lydreduktionen, som du har behov for. I en fuldglasvæg er det glas og valg af dørløsning, som sætter niveauet for lydreduktionen.   Lydreduktion for forskelligt glas
*Alle lydmål er baseret på laboratoriemålinger. Dette er kun eksempler på de mest brugte glastyper.
Det mest brugte i kontorer og andre steder, hvor der ikke er så høje krav til lydreduktion, er hærdet glas. I møderum, stillerum eller rum med højere krav til lydisolation, er det ofte lamineret glas, der bliver brugt. Da bruges enten glas med standard laminat eller med en ekstra lydfolie.

Høj kvalitet og CE-mærket leverandører.

Wallmakers glas overholder altid de gældende krav til sikkerhed. Vi leverer glas af høj kvalitet og bruger kun anerkendte leverandører, som er CE-mærket og overholder krav til arbejdsmiljø og forurening.

Lad os hjælpe dig.

Der er et omfattende regelsæt, angående brug af glas. Vi kender reglerne og vil gerne rådgive dig om valg af glastype og tykkelsen på glasset i dit projekt, så det opfylder dine krav og ønsker i projektet.

12
Years Experience Working with glass