Det har du brug for at vide om glas

Vi har stor erfaring som projektleverandør af glas

Glas kan bruges til det meste og er et miljøvenligt alternativ

Hos Wallmakers er vi optaget af kvalitet og sikkerhed. Derfor er det vigtigt for os, at du som kunde bliver klædt grundigt på til at træffe de helt rigtige valg for dit byggeri. How Wallmakers har vi mange års erfaring som leverandør af glasløsninger. Går du med tanken om at integrere glas i din indretning? Nedenfor har du alt, du skal vide om de forskellige glastyper.

Glas til interiør leveres i flere typer og tykkelser:

Glassenes visuelle egenskaber:

  1. Klart glas: Standard glas har et let grønt skær, men ikke nok til at du tænker over det, før du ser flere glas sammen. Det meste af det glas, der sælges, er standardglas.
  2. Ekstra klart glas: Også kaldet 'Opti white Glass', er jernfattigt glas, som ikke har grønt skær eller farve i sig. Denne type glas passer godt som f.eks. køkkenglas, da der ofte er tapet bag, og man derfor ikke ønsker en synlig farveforskel.
  3. Mat eller frostet glas: Glas med frostet folie mellem glassene, som forhindrer, at man kan se ind, men som samtidig fordeler lyset i rummet.
  4. Silketryk: Silketryk til indretning til alle typer projekter.
  5. Malet glas. En side af glasset bliver lakeret med en speciel, bestandig maling/lak, som ikke forsvinder fra glasset. Leveres i alle RAL farver.

De forskellige glastyper:

  1. Hærdet glas: Glas som bliver hærdet med varme, så glassets styrke øges. Knuser glasset, krystaliserer det og falder ned som små sukkerbidder.
  2. Lamineret glas: To lag med glas, som bliver lamineret med folie i midten. Knuser glasset vil det sprække, men glasset holdes sammen af folien. Glasstumper kan falde af i flager.
  3. Lydlamineret glas: Samme egenskaber som lamineret glas, men med en folie specielt egnet til lydreduktion.
  4. Hærdet/lamineret glas: To lag glas bliver forarbejdet og hærdes i hærdeovn. Derefter lamineres de to lag sammen. Knuser glasset, vil hele glasset gå i små stykker, men alle stykkerne hænger fast i folien.

Glas og lydegenskaber

Når du skal vælge glas, er den glassets lydisolerende egenskaber en afgørende faktor, man bør tage stilling til. I en fuldglasvæg er det nemlig både valget af glas i kombination med dørløsningen, der bestemmer niveauet af lydreduktionen i rummet.   Lydreduktion for forskelligt glas
*Alle lydmål er baseret på laboratoriemålinger. Dette er kun eksempler på de mest brugte glastyper.
Det mest brugte glastype til områder, hvor der ikke stilles høje krav til lydreduktion, er hærdet glas. Til møderum, stillerum eller andre miljøer med højere krav til lydisolerende egenskaber er lamineret glas ofte den oplagte løsning. Lamineret glas bruges enten med standard laminat eller med en ekstra lydfolie.

Høj kvalitet og CE-mærkede leverandører.

Wallmakers glas overholder altid de gældende krav til sikkerhed. Vi leverer glas af høj kvalitet og bruger kun anerkendte, CE-mærkede leverandører, der overholder krav til arbejdsmiljø og forurening.

Lad os hjælpe dig.

Der er et omfattende regelsæt gældende ved brug af glas. Vi kender reglerne og vil gerne rådgive dig om valg af glastype og tykkelsen på glasset i dit projekt, så det imødekommer dine krav og ønsker i projektet.

12
Years Experience Working with glass